PVO

Nieuwsbericht

PVO bij TFOC controles

Op 28 en 29 november trotseerden de adviseurs van PVO twee dagen de kou om te assisteren bij de TFOC controles. Deze werden gehouden tegen criminele inmenging in de sierteeltsector in Naaldwijk en Rijnsbrug.

De sierteeltsector is interessant voor criminelen, vanwege de vele (inter)nationale transportbewegingen die ermee gepaard gaan. Om criminele inmenging tegen te gaan, organiseerden de Politie Eenheid Den Haag, de Eenheid Amsterdam en de Landelijke Eenheid de Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) dagen. Dit gebeurde in samenwerking met de Belastingdienst, de Douane Nederland en de Nederlandse Arbeidsinspectie op de drie veilinglocaties van Royal FloraHolland: in Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk.

In totaal werden er 140 voertuigen van de weg gehaald en volledig doorzocht. Dit resulteerde onder andere in 10 processen verbaal vanwege overtredingen van de Arbeidstijdenwet en/of de Wet Wegvervoer Goederen.
 
Naast de controles was dit voor PVO een goede aanleiding om gesprekken aan te gaan met chauffeurs en ondernemers van bedrijven op de terreinen van Royal Flora Holland. Doel hiervan is hen bewuster te maken van de risico’s van criminele inmenging. Door gevaren te bespreken en tips te geven, maken we chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de branche een stukje weerbaarder.